Borsi és a Bitangok

Hétköznapok a bitangokkal. Röviden.

Én bohóc akarok lenni, Barni meg Tigris

2008.08.07. 13:44 - Orsiborsi

Bendegúz nevű fiam kb. 1,5 évvel ezelőtt látott életében először arcfestett gyereket. (tigris) Ez olyan mély nyomot hagyott benne, hogy azóta minden arcfestett gyerek láttán sokkot kap, majd ordítva haza akar menni. Haza ezért sosem vittük, viszont próbáltunk mindketten verbális, és fizikai segítséget nyújtani rettegő ivadékunknak.

Mivel híve vagyok a "nézzünk szembe és ismerjük meg a félelmeinket" gondolkodásmódnak, ezért elvittem őt arra a helyre ahol "eltorzítják a gyerekek arcát". Látta, hogy szivaccsal, festékkel dolgoznak, de azt nem hitte el, hogy ez valaha el is távozik az arcról. Azt hiszem úgy gondolta a gyerekünk, hogy ezentúl ezeknek a szerencsétleneknek most már életük végéig ilyen torzan (lássuk be nem minden arcfestő tehetséges művész) kell élniük, és ha nem vigyáz, még a végén belőle is szörnyet faragnak.

Nem jó érzés egy arcfestett gyerek láttán látni a rettegő srácomat, és nem jó szinte a nap 24 órájában ismételgetni a gyerek kérésére, hogy -fáj nekik? -hidd el, nem fáj nekik -le lehet mosni? -hidd el le lehet mosni stb.

 

Történt aztán tegnap reggel...

 

Bebe felébredt.

-Anya beszélgessünk!

-ok. Miről?

-A bohócokról.

-Milyen bohócokról?

-Akiknek festve van az arcuk.

-ja. Azokról? Nos, AZOK a bohócok nagyon különleges bohócok.

-miért?

-Mert a festett arcú bohócok azon munkálkodnak, hogy akik szomorúak azokat felvidítsák.

-hogy?

-nevetséges dolgokat csinálnak, és kifestik az arcukat, hogy azon is nevessenek

 

Hátat fordított és elment játszani.

Délutáni alvás után...

 

-Anya

-igen?

-Bohóc akarok lenni, Barni meg tigris! (háttérből Barnabás kiabálta, hogy nem akar tigris lenni :))

-ki is fesselek?

-igen

-vegyünk festéket?

-igen

-mikor?

-most

 

Nos, azonnal elmentünk a hobby boltba, vettünk egy készletet amit ők választottak, onnan elmentünk Memikéhez (muterom) és kifestettem a két fiamat bohócnak!!!!

Bebe kért egy tükröt, kb. 3 percenként ellenőrizte, hogy bohóc-e még mindig, és nevetséges dolgokat csinált, és varázsolt, és szavalt, és énekelt és mi tapsoltunk és nevettünk a bohócainkon, és boldogok voltunk mind.

1 probléma kipipálva! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://borsi.blog.hu/api/trackback/id/tr87605119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása